dijous, 14 de juliol del 2011

Dolmen de la Cova d'en DainaAl poble de Romanyà de la Selva al Baix Empordà trobem aquest impressionant dolmen descobert pel professor Manuel Cazurro a principis del segle XX. Al 1957 es va fer una segona excavació
Construït entre el 2700 aC i el 2200 aC, el dolmen te una mida de 7,60 m de llarg per 1,70 m d'ample i 1,50 m d'alçada , esta envoltat per un cromlech en forma d'anell extern d'11 metres de diàmetre i encara s'observa el túmul de terra i pedres.
Un passadís orientat d'est a oest ens porta a la cambra funerària. Al seu interior es van trobar   nombrosos ossos molt fragmentats i moltes dents de gent gran i de criatures. Set puntes de sílex de diverses tipologies i fragments de ganivet, també de sílex. Dos fragments ceràmics amb línies incisives i un altre fragment de vora, potser campaniforme. Més de tres centenars de grans collarets d'esteatita i de cal·laïta. Dues plaquetes de fibrolita de color gris-verdós i dues altres de sorrenca molt fina, una perforada. Una peça discoïdal de pissarra negrosa i una petita peça feta amb una làmina fina d'or, en forma cilíndrica,enrotllada.
COM ARRIBAR: Desde el poble de Romanyà de la Selva trobem indicacions que ens portaran fins al monument sense cap problema.
             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada