dijous, 3 de novembre del 2011

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà

Aquesta vegada ens desplacem a Serinyà a la comarca del Pla de l'Estany a on trobem unes coves prehistòriques que per les seves troballes son un dels jaciments mes importants de Catalunya. Aquí es va trobar una dent amb una antiguitat de 200.000 anys, sent la resta humana més antiga trobada al nostre país.
La visita al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà esta totalment indicada i museïtzada i es pot fer tanta amb àudio-guia com en visita guiada (aquesta es la opció que recomano, ja que els nois que ens varen fer l'explicació es nota que els hi agrada i gustosament van respondre a les nostres preguntes fent la visita molt interessant).
Primer es visualitza un audiovisual que ens introdueix a l'entorn natural i a la vida dels nostres avantpassats.
Tot seguit visitem la sala d'exposicions on trobem reproduccions d'eines dels habitants del paleolític superior (fa 18.000 anys)
Sortim de l'edifici i anem a la Cova de l'Arbreda que actualment està en procés d'excavació.Va ser habitada per Neandertals farà uns 90.000 anys i posteriorment pels Sapiens.
La segona cova que visitem es la Cova del Mollet, aquí es on es va trobar la resta humana més antiga de Catalunya a més de moltes restes d'animals de l'època.
Per finalitzar aquesta interessant visita anem a la Cova del Reclau Viver, habitada ja durant el paleolític superior, farà uns 39.000 anys i posteriorment durant el neolític i l'edat del bronze, la cova era utilitzada com a refugi, com a magatzem i com a lloc d'enterrament.
En aquest jaciment estem tocant la nostra història més antiga, per aquí es va estar passejant L'Home Heidelberguensis farà 200.000 anys, els Neandertals i els Sapiens. Es va viure el canvi climàtic. Del fred de l'època dels Neandertals amb la seva vegetació estepària i la fauna pròpia fins a la temperatura actual que vàren tenir els Sapiens. D'aquí van marxar a l'època del neolític per construir els poblats farà uns 7000 anys, com el de La Draga a la veïna Banyoles. Fent aquest important pas es va passar de ser caçadors-recolectors a pagesos construint les bases de la societat actual.
Per mi es un jaciment de visita obligada per els amants de la història.



COM ARRIBAR-HI:  El Parc es troba situat al costat de la carretera de Banyoles a Serinyà. C-66. Perfectament indicat.

MÉS INFORMACIÓ: http://turisme.plaestany.cat/Seccio/QueFer/Fitxa/tabid/107/IdF/287/IdT/45/language/ca-ES/Default.aspx 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada