dilluns, 20 de febrer del 2012

Baetulo (Museu de Badalona)

Casa dels Dofins


 

Moltes vegades marxem lluny per veure coses noves i no ens adonem que al costat de casa tenim meravelles. Seguin aquest pensament i aprofitant que no feia gaire bon dia, ens vàrem acostar al Museu de Badalona a visitar les runes de la ciutat romana de Baetulo.
Casa dels Dofins

Casa dels Dofins










Aquesta ciutat va ser fundada a principis del segle I aC pels romans. A dalt d'un petit turó i amb una extensió de 10Ha. La ciutat estava emmurallada i era travessada per la Via Augusta.
Era una ciutat amb certa importància que va ser famosa per la elaboració i l'exportació de vi per tot el territori romà.
El museu te 4 punts de visita repartits per la zona.
Mosaic Casa dels Dofins
Termes










El primer son les termes i el decumanus. Amb 3400m2 de restes visitables podem veure les termes i els carrers del voltant, just el centre de la ciutat, a tocar del fòrum. Durant tota la visita sentirem els sorolls propis de la ciutat d'època gracies a uns altaveus repartits per les zones a més de reconstruccions de mobiliari i eines.

Hi ha una zona amb vitrines que contenen materials que han sortit a la llum gracies a les excavacions. Aquí podem veure el famós "Vas de les Naus" procedent del poblat ibèric del Turó d'en Boscà.

Vas de les Naus


                                                                                                                                                                Em va agradar molt l'audiovisual que ens mostra una reconstrucció de la ciutat

Un altre punt de la visita es la Casa dels Dofins. Es una domus benestant amb restes de pintures i mosaics. També esta museïtzada amb recreacions de mobiliari.
Decumanus

Els altres dos punts de la visita son un conducte subterrani d'aigües amb uns 40 m visitables i que abastia a la ciutat en època de l'emperador Tiberi i el Jardí de Quint Licini que no vàrem poder veure perquè estaven fent obres.

Resumint, visita altament recomanable que ens submergeix a L'època imperial romana.

COM ARRIBAR:
Pl.Assamblea de Catalunya, 1
08911 Badalona
La Venus de Baetulo

MÉS INFORMACIÓ:
http://www.museudebadalona.cat/index.php
Conducte d'aigües

Reconstrucció d'una fonda

1 comentari:

  1. És ben veritat que de vegades busquem fora i no parem que a prop tenim autèntiques joies. Desconeixia que hi ha aquest museu i pel que sembla, és com fer un viatge temps enrere...

    Una abraçada!

    ResponElimina