divendres, 12 de febrer del 2010

Les forques del turó de l'infern (Cabrera de Mar)



La vall de Cabrera de Mar es rica en restes arqueològiques. Tenim ibèrics (Ilturo) romans (Can Modolell i Ca l'Arnau) medievals (Castell de Burriac) Un reste pertanyent a aquest castell esta al cim del Turó de l'Infern molt a prop del Montcabrer a on trobem tres enclavaments de forques medievals utilitzades als segles XIV i XV com a lloc per enforcar als criminals i malfactors del terme.
Aquestes forque pertanyien al Castell de Burriac juntament amb les del Pujol d'en Bera, al camp d'en Berenguer d'en Pou i al Puig de Cerdanyola. L'any 1343 els senyors del castell van adquirir la jurisdicció per poder ajusticiar a les forques.
Els senyors tenien el poder de jutjar delictes: incompliment de pagament dels impostos per part dels pagesos, robatoris, adulteris i fins i tot delictes de sang. Alguns d'aquest delictes eren castigats amb la forca.
No només eren un mitjà de fer justícia, també servien per persuadir a la població de cometre altres delictes. Tenien present on podien acabar si no compilen les normes del senyor. A més eren un referent del limit del poder del castell.
Avui en dia queden tres forats on ficaven les fustes que formaven les forques.
COM ARRIBAR:
A Cabrera de Mar hem d'agafar el camí del Castell de Burriac fins que arribem a una explanada on hi ha un planell del parc. Deixem el cotxe i agafem la pista amb direcció esquerra ,es de grava grisa, fins que arribem a un coll on trobem senyals que ens guiaran cap al Montcabrer i al Turó de l'Infern. Tots dos turons eren habitats de molt antic. Si ens fixem pel terra trobaren petits fragments de ceràmica ibèrica i a sota del Montcabrer hi ha una petita cova que sembla ser un antic santuari de l'època neolítica fins a la romana

MES INFORMACIO:
http://quimgraupera.blogspot.com/2009/01/les-forques-del-castell-de-burriac.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada