dijous, 22 de juliol del 2010

Ciutat ibèrica d'Ullastret

El poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d'Ullastret és el més gran descobert fins ara a Catalunya.Va ser la capital de la la tribu ibèrica dels indigets.
Si be s'han trobat restes de l'epoca calcolítica,el primer poblat ibèric d'Ullastret data de la primera meitat del segle VI aC i en la segona meitat d'aquest segle es va fortificar amb una muralla reforçada per set grans torres. A la primera meitat del segle IV aC el poblat es va ampliar fins a triplicar gairebé la superfície emmurallada. muralla, que avui encara es conserva en gran part. La seva organització urbana és la pròpia d'un oppidum, amb carrers adaptats a les pendents i les irregularitats del sòl. Es poden veure restes d'habitatges, cisternes, sitges utilitzades per emmagatzemar gra i espais públics, com els temples. Amb l'arribada dels romans es va iniciar un procés de transformacions en el sistema d'ocupació i explotació econòmica del territori, que va portar a l'abandonament d'Ullastret durant el segle II aC.
El poblat dominava un ampli territori del qual n'explotava els recursos econòmics, especialment l'agricultura i la ramaderia, però també les mines i les pedreres. Comerciaven amb les comunitats indígenes properes i, a través de la veïna colònia grega d'Empúries, amb grecs i feniciopúnics.

La visita del poblat es altament recomanable,conta amb un museu i es continuen fent excavacions.





MES INFORMACIÓ:http://www.mac.cat/cat/Seus/Ullastret/Presentacio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada